(Constructie) divers

51-Woonhuis-VI

Naast staalbouw engineering en historische draagconstructies wordt Adviesbureau SEM Oost-Nederland ook vaak voor advies of diensten gevraagd welke raakvlakken hebben met deze beide hoofdactiviteiten. Hierbij gaat het om totaal berekeningen van kleine nieuwbouw projecten en verbouwingen. Voorbeelden hier van zijn nieuw- en verbouw van woningen en woonboerderijen, verbouw en kleine uitbreidingen van scholen, kantoren en zorginstellingen.

 

Ook wordt Adviesbureau SEM Oost-Nederland vaak gevraagd bij constructieve schade. Het betreft dan om opname van de schade, vaststelling oorzaak schade en een hersteladvies. Alles wordt dan vastgelegd in een voor de opdrachtgever duidelijke rapportage.

 

Naast het uitvoeren van de eigen opdrachten kan ook een beroep op Adviesbureau SEM Oost-Nederland worden gedaan voor het verlenen van assistentie bij gebrek aan capaciteit door derden. Men moet hierbij denken aan assistentie bij bouwhistorisch onderzoek, opname en inmeting op locatie en beoordeling van vooral industrieel erfgoed. Dit kan bouwkundig maar ook archeologisch zijn.

 

Net zo als elk bureau heeft ook Adviesbureau SEM Oost-Nederland niet alle expertise beschikbaar, daarom wordt er samengewerkt met diverse kleine bureaus met een vergelijkbare klantgerichte instelling. Ook als door de klant gevraagde werkzaamheden niet passen bij ons aanbod van te leveren diensten dan zullen wij altijd proberen door te verwijzen naar een collega-bedrijf, waar wij vertrouwen in hebben, dat hier wel toe in staat is.